K- pentue 2016

Taiga hoivaa vastasyntyneitä pentuja.

K- PENTUE PURONPERÄN TAIGA - HØGTINDEN'S MOSKU

Pentue syntyi 22.02.2016. 4 urosta ja 3 narttua.

Taigan astutusaika ajoittui juuri joulun alle ja matkasimme Rovaniemelle Moskun luokse 22.12.15. Rovaniemellä talvi oli kauneimmillaan toisin kuin meillä Kontiolahdella oli vain hitunen lunta. Mosku astui Taigan useamman kerran ja tuloksena oli seitsemän pennun pentue. Odotusaika sujui hyvin. Ruoka maistui ja vatsanseutu kasvoi pentujen kasvaessa.


Taigan synnytys alkoi sunnuntai-iltana ja silloin tiesimme, että taitaa tulla valvottu yö. Taiga käyttäytyi avautumisvaiheen rauhallisesti ja vietti suurimman osan ajasta pentulaatikossa. Aivan viime hetkellä ennen pennun syntymää, muuttui hiukan levottomaksi. Ensimmäinen pentu oli narttu ja syntyi klo 2.58. Kuusi pentua syntyi tasaiseen tahtiin kello viiteen mennessä ja viimeinen syntyi puolentoista tunnin kuluttua klo 6.31. Sen jälkeen Taiga silminnähden rauhoittui. Kaikki pennut olivat jänteviä ja alkoivat heti imeä hanakasti.

Pentujen silmät avautuivat vajaa kahden viikon iässä. Paino kehittyi tasaisesti Taigan imettäessä. Pentulaatikossa vilske lisääntyi jalkojen kantaessa ja nahinat pentujen välillä alkoivat. Taiga hoiti pentuja äidillisesti.