Käyttölinjaisia Gordoninsettereitä

Gordoninsetteri on mainio seisova kanakoira pelto- ja metsäkanalintujen metsästyksessä. Alunperin rodun jalostuksessa on tavoiteltu hyvin yhteistyökykyinen ja lähempänä metsästäjää työskentelevä metsästyskoira. Luonteeltaan gordoninsetteri on ystävällinen, rohkea, avoin ja rauhallinen.

Kasvatamme gordoninsettereitä metsästysominaisuuksia vaalien Pohjois-Karjalassa Kontiolahdella. Metsästysharrastus sai potkua ja intoa lisää, kun hankimme itsellemme seisovan lintukoiran vuonna 2011. Alkuun piti opetella millaista on metsästää koiran kanssa, kun aikaisemmin kuljettiin yksin ilman koiraa. Nyttemmin on intoa riittänyt jatkaa harrastusta ja on käyty lukuisissa kilpailussakin. Reppuun on tullut mukavasti täytettä eväiden lisäksi. On ollut erittäin mielenkiintoinen harrastus metsästää seisovalla koiralla.

Kasvattajan peruskurssin kävimme maaliskuussa 2017 ja samana vuonna meille myönnettiin oma kennelnimi. Samalla allekirjoitimme kasvattajasitoumuksen. Kennelimme sijaitsee maaseudun rauhassa omakotitalossa pellonlaidassa. Siellä on koirilla tilaa temmeltää.

Lähtökohtamme on kasvattaa terveitä, rodunmukaisia koiria metsästyskäyttöön ja pyrimme valitsemaan huolella sopivat yhdistelmät tuleville pentueille. Mielellämme vastaamme kyselyhin pennun hankinnasta tai gordoninsetteristä rotuna.

Terveisin, Marko ja Ritva

Linkkejä:


Uutiset

Näyttelytreenit (13.08.2022)
Päiväpihan kennel järjesti omassa pihassa treenit pennuille tulevia näyttelyitä varten. Saatiinkin aikaan huippuilta, kun paikalle saapui usea harjoitusta tarvitseva..

07.06.2022  Taiga 11 vuotta
28.05.2022  Suvikarelia 2022
22.05.2022  Lotta koirakoulussa