Pentutapaaminen ja fasaanijahtikisa

17.11.2019

Kennelin oma pentutapaaminen ja fasaanijahtikisa pidettiin Kaunisahon fasaanitilalla Maaningalla Pohjois- Savossa. Kaunisaho sijaitsee kauniilla paikalla laajojen peltojen keskellä maaseudun rauhassa. Pelloilla oli reilu kerros lunta ja taivaalta tuli välillä vettä ja välillä lunta. Paikalle saapui yhteensä kuusi ensimmäisen pentueemme koiraa. Aamu aloitettiin kahvittelemalla Isäntä Akin keittämillä nokipannukahveilla pihapiirissä olevalla laavulla.

Ryhmakuva_1_edited.jpg

Marko kertoi päivän kulusta ja leikkimielisen fasaanikisan säännöistä. Hän toimi myös kisan tuomarina. Kisassa oli kolme eri luokkaa. Kilpailijat, metsästäjät ja nuoriso. Kilpailijaluokkaan kuuluivat jo kisoissa käyneet koirat Kami ja Ville sekä Kiela ja Ritva. Metsästäjäluokassa olivat Jeppe ja Mika sekä Reiska ja Juha. Nuoriso- osastoa edusti Vekku ja Mika. Aava ja Petri olivat matkassa muuten vain mukana. Suurin osa osallistujista ei ole ollut parihaussa. Aamun ensimmäiset kierrokset menivätkin usealla koiralla paritoverin kanssa vehtailuksi. Se kuitenkin väheni, kun lintuja alkoi löytyä. Kilpailijaluokka aloitti päivän ja Kiela ottikin seisonnan jo heti ensimmäisen kapaleen reunaan. Vastaan tuli kuitenkin leveä oja ja toiminta piti keskeyttää, ettei koko koirakko kastele heti alkumatkasta itseään.

Kiela_seisoo_edited.jpg

Kiela

Kami_2_edited.jpg

Kami

Jeppe_edited.jpg

Jeppe

Reiska_edited.jpg

Reiska

Tuumaustauko_edited.jpg

Tuumaustauko. Mukana isäntä Aki. (oik.)

Naiset_edited.jpg

Petri_ja_Aava_edited.jpg

Aava ja Petri

FB_IMG_1574280443404_edited.jpg

Kami ja Ville

Isäntä Aki lähti meille matkaan mukaan pyöveliksi ja maasto- oppaaksi. Kaunisahossa on itä- suomalaisittain laajat pellot ja jokainen koira ehti useaan kertaan etsiä lintuja. Metsästettäviä lintuja olivat fasaani ja peltopyy. Tapahtumia riitti pitkin päivää ja fasaanit juoksivat välillä koiran nenän alta pois, mutta hämärään asti saimme siellä päivän kulumaan. Takaisin laavulle palattua, kiehui taas nokipannukahvit ja makkarat paistuivat nuotiolla. Rupatellessa myös päivän tapahtumista. Viimeiseksi tuomari antoi palautteen kaikille koirille ja laittoi leikkimielisen kisamme koirat paremmuusjärjestykseen. Tätä tapahtumaa varten olimme saaneet loistavat palkinnot jaettavaksi Eläintarvike MURmakasta Kontiolahdelta. Lisäksi Isäntäpaikka antoi kahden luokan voittajalle Riistaherkkuja Suomesta- kirjan. Kilpailijaluokan voittajaksi tuli hiuksenhienolla erolla Kiela ja Ritva ennen Kamia ja Villeä. Metsästäjäluokan voittaja oli Jeppe ja Mika. Vekku sai nuorisopalkinnon. Palkinnot kainalossa oli mukava kokoontua yhteiskuvaan ja lähteä kotimatkalle.

Kuvat Maija Savinainen

Palkitut_edited_edited.jpg

22.09.2020Kielan ja Nelsonin pentuesuunnitelma keväälle 2021
07.06.2020Taiga 9 vuotta
02.06.2020Kamin terveystutkimukset
24.04.2020Koiranpäivä 2020
22.02.20204- vuotis syntymäpäivä
05.01.2020Kiela fasaanijahdissa
25.12.2019Joulu 2019
17.11.2019Pentutapaaminen ja fasaanijahtikisa
21.10.2019Kielan Lapinturnee ja Gordonrace 2019
16.09.2019Gordoninsettereiden metsämestaruuskisa 2019

Siirry arkistoon »